Другите за нас

Турнир за ''Купата на кмета'' зала ''Тридица'' - София


Първото за годината състезание по Таекуон-До ITF е станалият вече традиционен турнир за купата на кмета на район "Триадица". Тази година той се проведе събота и неделя в едноименната зала в столицата с участието на близо 350 състезатели от 20 клуба.

Те се състезаваха в дисциплините форма, спаринг, специална техника. За пръв път в България се проведе и турнир за ветерани - над 40 години.
Шестима ветерани по Таекуон-До ITF премериха сили в първото за България състезание от подобен род. Те ще представят страната ни и на второто Световно първенство за ветерани, което ще се проведе у нас от 26 до 30 юли, заедно със Седмия световен шампионат за юноши и девойки. Ветераните (мъже над 40 години) се състезаваха в дисциплините форми и спаринг в рамките на традиционния турнир за купата на кмета на район “Триадица”, който се проведе в събота и неделя в едноименната столична зала. Освен тях още 350 състезатели от 20 клуба от цялата страна взеха участие в първото за годината състезание от държавния спортен календар на Българската федерация по Таекуон-До ITF.

Турнирът се проведе по новите правила, които бяха утвърдени от Международната федерация по Таекуон-До ITF в края на 2005 година. “Българските таекуондисти, сред тях и националните състезатели, на които предстоят няколко отговорни изпитания до края на годината, имаха възможност да натрупат ценен опит и да изпробват възможностите на новия състезателен правилник. Същото се отнасяше и за съдиите, които ги оценяваха по новите правила за точкуване”.

Крайното комплексно класиране в различните възрасти е следното:

Деца (10 - 12 и 12 - 14 години):
1. "Левски Ангели" (София);
2. Клуб по бойни спортове Перник (Перник);
3. "Те Кион" (Ботевград);

Юноши и девойки:
1. АБЦ (София);
2. "Левски Ангели" (София);
3. АСТК "Тракия" (Пловдив);

Мъже и жени:
1. АБЦ (София);
2. "Фолкън" (Благоевград);
3. АСТК "Тракия" (Пловдив).


Публикувана на: 2012-10-15 15:26:41 ч.