Другите за нас

Изключителен успех за българското таекуон-до ITF на турнира за Европейската купа


Изключителен успех завоюваха българските състезатели от разширения национален отбор по таекуон-до ITF на турнира за Европейската купа в Бачка Топола, Сърбия и Черна гора. Турнирът, който е едно от най-големите състезания за годината, събра над 1000 състезатели от 35 държави във всички възрастови групи - юноши и девойки, мъже и жени. Те мериха сили и в четирите състезателни дисциплини на таекуон-до ITF: форми - тъль, спаринг, специална техника и силов тест, индивидуално и отборно.

При тази конкуренция българският отбор, в състав 50 души, завоюва общо 36 златни медала. В комплексното класиране по клубове, българите се наредиха на второ място, непосредствено след домакините. Така купата за най-добре представил се клуб взеха състезателите от Сърбия и Черна гора, на второ място е клуб "АБЦ" - София, на трето място - състезателите от Словения.

Представянето на българските таекуондисти на първото голямо международно състезание за годината получи добра оценка от президента на Българската федерация по таекуон-до ITF Марио Богданов и вицепрезидента на федерацията - Красимир Гергинов: "Европейската купа беше добра проверка за нашите състезатели. На тях им предстои Световно първенство за юноши и девойки и ветерани, домакин на което е София. Подготовката за големия форум, който ще се проведе в края на юли, ще продължи още по-интензивно, за да защити България името си на световна сила в таекуон-до ITF, което доказа успешно и на състезанието в Бачка Топола".

От “АВС клуб” участие в турнира взеха :

Амалия Колева спечелила 3 златни и 3 сребърни медала.
Албена Малчева спечелила 3 златни медала.
Недялка Бачева спечелила 2 златни и 1 сребърен медала.
Анелия Милкова спечелила 1 златен и 1 сребърен медал.
Михаил Харизанов спечелил 2 златни и 1 бронзов медал.
Марио Кирилов спечелил 1 златен 3 сребърни и 1бронзов медал.
Антоний Давидов спечелил 2 бронзови медала.
Стефан Стоянов спечелил 1 златен медал.


Публикувана на: 2012-10-15 15:30:40 ч.