Другите за нас

Корейски демонстрационен отбор по Таекуон-до пристига в България


На 16 юли 2006г. Корейски демонстрационен отбор по таекуон-до пристига в България. Десет мъже и две жени от отбора ще представят пред българите най-атрактивните и опасни техники от корейското бойно изкуство.

Във вторник, 18 юли, те ще гостуват и в “Шоуто на Слави” по бТВ, заедно със Сахьоним Ким Унг Чол (8 дан), създателя на таекуон-до в България.

Програмата на гостуването им предвижда още демонстративни изпълнения в Пловдив - на 20 юли, Севлиево - на 22 юли и в Несебър - на 24 юли. Кулминацията на демонстрациите ще бъде по време на финалите на Световното първенство за юноши и девойки и за ветерани - на 29 юли от 15 часа в Зимния дворец на спорта. Те ще проведат тренировки и с българския национален отбор по таекуон-до ITF.

Демонстрацията, която представят корейците, включва всички аспекти на корейското бойно изкуство таекуон-до: бойни приложни техники, самоотбрана, атрактивни изпълнения със скокове и чупене, които разкриват уменията и качествата, които развива практикуването на бойното изкуство таекуон-до.

Демонстрационният отбор на КНДР е създаден през 1982 година. От тогава до днес участниците в него многократно са се сменили. Традицията обаче се е запазила - корейците представят пред света една демонстрация на спиращи дъха техники и умения, изпълнени в невероятно темпо.


Публикувана на: 2012-10-15 15:39:33 ч.