Другите за нас

15то Световно първенство за мъже и жени Блед, Словения 24-29.04.2007 г


Българските състезатели от националния отбор по Таекуон-До ITF спечелиха два сребърни и седем бронзови медала на спаринг на 15-ото Световно първенство, което се проведе в град Блед, Словения.

Българските състезатели от националния отбор по Таекуон-До ITF спечелиха два сребърни и седем бронзови медала на спаринг на 15-ото Световно първенство, което се проведе в град Блед, Словения.
Единствена Анелия Милкова, която се състезава в категория до 45 кg. , стигна до финала в индивидуалните дисциплини. Милкова победи последователно състезателките от Казахстан и Япония и на финала изгуби от представителката на Таджикистан след много оспорван двубой.
При жените бронзови медали спечелиха още вице-световните и европейски шампионки Амалия Колева в категория до 57 килограма, която загуби на полуфинал от представителка на Холандия; Албена Малчева в категория до 63 кг, която загуби на полуфинал от състезателката от Северна Корея; Ирена Власова-Цветкова (категория до 69 кг), която отстъпи на състезателката от Русия, и Любина Спасова, категория до 75 кг, която загуби от състезателката от Северна Корея.
При мъжете до полуфинал достигнаха Тодор Козлодеров в категория до 57 кг, който загуби от представителя на Украйна, и Добромир Карабельов, който отстъпи на представителя на Русия. И двамата наши състезатели останаха с бронзови медали.
При жените, отборите на България и Северна Корея достигнаха до финала в надпреварата на спаринг. В драматична борба българките загубиха от най-силните в света и останаха на второ място.
Мъжкият национален отбор се класира на трето място в отборното състезание на спаринг, след като падна на полуфинал от много силно представящия се състав на Русия, който и заслужено завоюва световната титла при мъжкия отборен спаринг.
Четирима български съдии (Вергилий Ситнилски 4 дан, Костадин Димитров 4 дан, Борислав Витков 4 дан и Калин Мирчев 3 дан) взеха участие в тридневния техническия семинар проведен от Международната Федерация по Таекуон-До ITF, воден от Гранд Мастер Леонг Вай Менг 9 дан (Вице-Президент и шеф на съдийската комисия на ITF), Мастер Ри Йон Сон 8 дан (Председател на техническата комисия към ITF) и Мастер Ким Унг Чол 8 дан (Вице-Президент и председател на комисията по турнирите на ITF). Тридневният семинар спомогна за подобряване на качеството на съдийството по време на Световното първенство.

Председателя на Българската Федерация по Таекуон-До ITF – Марио Богданов влезе в Борда на директорите на Международната федерация по Таекуон-До ITF. Той бе избран за член на Борда на директорите на 15-ия конгрес на федерацията, който се проведе в словенския град Блед по време на Световното първенство за мъже и жени по Таекуон-До ITF. Конгресът избра и нов председател на Европейската федерация по Таекуон-До ITF – Тони Нобило 8 дан от Хърватска.


Публикувана на: 2012-10-15 15:47:18 ч.