Другите за нас

Изключителен успех на Българският национален отбор по Таекуон-до


Изключителен успех на Българският национален отбор по Таекуон-до ITF на Световното първенство за мъже и жени което се проведе от 6 до 12 Септември 2011 г. В Пхенян, КНДР . Състезателите ни спечелиха два златни, три сребърни и шест бронзови медала и така успяхме да постигнем най-доброто класиране на България на световно първенство. На първо място в комплексното класиране е Северна Корея, следвана от Русия и Таджикистан. Общо 1110 състезатели от 86 страни взеха участие в първенството.

Изключителен успех на Българският национален отбор по Таекуон-до ITF на Световното първенство за мъже и жени което се проведе от 6 до 12 Септември 2011 г. В Пхенян, КНДР . Състезателите ни спечелиха два златни, три сребърни и шест бронзови медала и така успяхме да постигнем най-доброто класиране на България на световно първенство. На първо място в комплексното класиране е Северна Корея, следвана от Русия и Таджикистан.
Общо 1110 състезатели от 86 страни взеха участие в първенството.

Ирена Власова-Цветкова стана световна шампионка в дисциплината спаринг в категория до 69 килограма.
Националният отбор жени също спечели златен медал в отборното състезание, в дисциплината специална техника.
Останалите медалисти са:
Амалия Колева, Вице-световен шампион спаринг до 57 кг;
Албена Малчева, Вице-световен шампион специална техника;
Лидия Дукова, Вице-световен шампион спаринг, категория + 75 кг;
Албена Малчева, Бронзов медалист спаринг, категория до 63 кг;
Недялка Бачева, Бронзов медалист спаринг, категория до 51 кг;
Теодора Златева, Бронзов медалист спаринг, категория до 45 кг;
Станимира Петрова, Бронзов медалист спаринг, категория до 75 кг;
Николай Кехайов, Бронзов медалист спаринг, категория + 85 кг;
Дюк Нуамеруе, Бронзов медалист спаринг, категория до 78 кг;
На провелият се редовен конгрес на Международната Федерация по Таекуон-До (ITF) на България и бе гласувано изключително доверие да проведе следващото 18-то за мъже и жени Световно първенство по Таекуон-До ITF. УС на БФ Таекуон-До планира то да се състои през месец юли 2013 г. На Конгреса, Майстор Ким Унг Чол, получи най-висoката степен в Таекуон-До ITF - 9ти дан. Той работи у нас от 1985 г. и се смята за основоположник на българското Таекуон-До и всичките успехи на българските таекуондисти (дори и извън БФ Таекуон-До ITF) се дължат до голяма степен на него. Конгреса на Международната Федерация по Таекуон-До (ITF) бе и изборен за вицепрезиденти и членове на борда на директорите на ITF. Президентът на БФ Таекуон-До ITF ? Марио Богданов бе избран за член на борда на директорите


Публикувана на: 2012-10-15 16:17:01 ч.