Другите за нас

ДА ВЪЗПИТАВАШ ЛЮБОВ КЪМ БОЙНИТЕ ИЗКУСТВА


Рекорден брой семейства тренират таекуон-до и кик бокс в ABC Fight Club

Близо 35 двойки и тройки от братя и сестри, майки и бащи с деца тренират активно таекуон-до и кик бокс в столичния „ABC Fight Club“. Така постоянната цифра на роднини на тренировки надхвърля 60 души на възраст между 4 и 55 години. Без да гони официални класации, несъмнено броят на „семейните трениращи“ е рекорден и за пореден път потвърждава, че бойните изкуства са за всички, независимо от пол и възраст. Така личният пример възпитава най-добре любов към спорта и движението, а системните тренировки гарантират здраве и добро настроение.

Десетократно повече са тези, които през годините са преминали „семейно“ през тренировките по таекуон-до и кик бокс. Тази година клубът навършва 25 години непрекъсната тренировъчна и състезателна дейност (официално е създаден през 1992 г. от майстор Красимир Гергинов, но доста преди това развива дейност в областта на бойните изкуства). През цялото това време е обичайна практика порасналите таекуондисти да тренират с децата си и заедно с тях да напредват в цветните и черните колани на таекуон-до. За да няма „конкуренция“ в къщи, някои от семейните и роднинските двойки са се разделили – едният на таекуон-до, другият – на кик бокс. Не един и двама са братята и сестрите - успешни състезатели в таекуон-до и кик бокс или треньори и инструктори с опит в тренировките във всички възрастови групи.

Вижте нашата галерия от забавни снимки на семейните и роднински двойки и тройки на страницата ни във фейсбук - http://bit.ly/2klOehv


Публикувана на: 2017-02-12 23:08:55 ч.