Другите за нас

ИЗПИТИ ПО ТАЕКУОН-ДО


Изпит звездичка и изпит за степени 4 – 1 гуп ще се проведат на 17 юни и на 1 юли 2017 г.

Изпитът „звездичка“ ще се проведе на 17 юни, събота, от 12.00 часа. Могат да се явят желаещите, които тренират таекуон-до в групите на клуба, и са 10, 9, 8, 7, 6, 5 гуп. Те трябва да се запишат предварително за изпита, с платена такса, при инструкторите на групите. Краен срок за записване - 16 юни 2017 г., петък.

Изпит за степени 4 - 1 гуп ще се проведе на 1 юли, събота. Могат да се явят желаещите, които тренират таекуон-до в групите на клуба, и са 4, 3, 2 гуп.

Основното значение на степените (коланите) в таекуон-до е да подчертават философските възгледи на бойното изкуство, а също така  - означават и квалификацията на трениращия. Коланите в таекуон-до са шест цвята: бял, жълт, зелен, син, червен и черен. Степените са 10 ученически (гуп) и 9 майсторски (дан). Изградената система от степени е за оценка на развитието на характера, силата на духа, упоритостта и техниката, както и за индивидуалните качества на трениращите.

За успешно представяне на изпит, е необходимо участникът да покаже определен набор от физически и теоретични знания и умения за съответната степен.

Подробности и записване за двата изпита - при инструкторите на групите.  


Публикувана на: 2017-06-12 11:24:03 ч.