Другите за нас

ГРУПА ПО ТАЕКУОН-ДО В КВ. "ОВЧА КУПЕЛ"


Вторник и четвъртък 17.00 - 18.00 ч таекуон-до за деца и юноши в столичния кв. "Овча купел"

Децата от столичния квартал „Овча купел“ вече ще имат възможност да тренират корейското бойно изкуство таекуон-до с една от най-перспективните треньорки в бойните спортове от последните години - световната и европейска шампионка Недялка Бачева. Новата група по таекуон-до на ABC FIGHT CLUB под нейно ръководство вече тренира всеки вторник и четвъртък от 17.00 – 18.00 ч. във фитнес център Sport Generation на ул. „Димитър Попниколов“ 7, София.  Групата е ориентирана към деца и юноши с интерес в бойните изкуства и бойните спортове, както и такива, които имат желание да се състезават в бъдеще.

Тренировките по таекуон-до възпитават у децата редица физически и психически качества, полезни както в спорта така и в живота. Заниманията в групите на ABC FIGHT CLUB се водят по утвърдена методика, доказала своята ефективност в тренировъчните и състезателните зали в продължение на повече от 26 години. Тази методика се опира най-вече на добрата техника, основана на дългогодишните тренировки в клуба с корейски майстори, както и на личния опит на треньори и състезатели.

В последните години Недялка Бачева е една от треньорките с най-многобройните групи в таекуон-до с хора от различна възраст. Тя е дипломиран треньор в Националната спортна академия, с успешна състезателна кариера в таекуон-до, където в близкото минало има една световна и седем европейски титли. Практиката и като инструктор и треньор по таекуон-до и кик бокс вече е над 18 години. За това време много нейни възпитаници са достигнали майсторски степени в таекуон-до и са спечелили стотици медали от национални и международни състезания. Само за последния състезателен сезон 2017/2018 г. нейни състезателки при девойките донесоха няколко световни и европейски титли по таекуон-до и кик бокс. Забележителното е, че те бяха спечелени в различни международни състезания, с различна конкурентна среда, при различни правилници и условия. На много от турнирите неизменно получава признанието на треньори и участници за добрата техника и състезателния дух на възпитаниците си, независимо дали са опитни участници или стъпват за пръв път на татамито.

Тренировките на начинаещи и напреднали при нея се отличават с прецизна техника на краката и ръцете, последователност, работа върху детайлите, развиване на физически и психически качества. Това дава възможност на трениращите с годините да достигнат своя най-голям потенциал и в същото време – да тренират разнообразно и с удоволствие. За най-малките има редица състезателни игри, така че да напредват в таекуон-до на базата на това, което умеят най-добре. 


Публикувана на: 2018-10-24 09:05:03 ч.