Другите за нас

ТАЕКУОН-ДО ТЕОРИЯ - ЗАЩОТО БОЙНИТЕ ИЗКУСТВА СА ФИЗИКА И ДУХ


С тази и други книги за таекуон-до може да се сдобиете от офиса на ABC FIGHT CLUB или ако се обадите на телефон 0879 63 63 14

ТАЕКУОН-ДО ТЕОРИЯ е работното име на една от книгите на АВС FIGHT CLUB, направени за неговите трениращи. Работно, но останало до днес. Защото някои неща се доказват най-добре в практиката.

 

"Съставена" преди години, изцяло на базата на Енциклопедията на генерал Чой Хонг Хи (основателя на корейското бойно изкуство таекуон-до), тя успя да се наложи като ценен източник на подготовка за основите на таекуон-до. Днес можем да кажем, че стотици таекуондисти от залите на клуба са я ползвали за началото на теоретичната си подготовка. Утвърдена в практиката - това я прави толкова ценна за нас.

 

ТАЕКУОН-ДО ТЕОРИЯ не изчерпва всичко, но е началото за тези, които искат да се задълбочат във философията и историята на корейското бойно изкуство. Преминала през наивни преводи от чужди издания на Енциклопедията, през обяснения на техники, написани "набързо", през опити за редакции, тя си остава основното помагало в клуба за малки и големи, както за изпитите за степени, така и за общата култура в бойното изкуство, за възпитанието в дисциплина и уважение.

 

Никоя книга не може да замени за всички нас практиката в тренировъчната зала, нито часовете самостоятелни тренировки, нито познанията, получени от квалифицирани таекуон-до инструктори в залите на клуба.

 

Но ако правите първите си стъпки в бойното изкуство таекуон-до, ТАЕКУОН-ДО ТЕОРИЯ ще ви е полезна за основите на поведението в залата, духа и етиката на бойното изкуство, основните стойки, позиции и техники... Така че да тренирате не само технически правилно и без рискове от контузии, а да знаете кое прави таекуон-до "специално" за нас в морето от стилове и възможности.

 

Ако сте тренирали таекуон-до, имате степени, състезавали сте се и ви е удовлетворявало досега наученото в залата, с ТАЕКУОН-ДО ТЕОРИЯ може да разберете нещо повече за опита, методиката и десетилетната практика в тренировъчните зали на ABC FIGHT CLUB, за да си отговорите на въпроса, до който стига почти всеки: Защо... е така...

 

***

С книгата може да се сдобиете от офиса на ABC FIGHT CLUB на Националния стадион "Васил Левски", сектор Б, зала 4Б или ако се обадите на телефон 0879 63 63 14


Публикувана на: 2021-10-07 10:51:00 ч.