Другите за нас

УСПЕШНИ УЧАСТИЯ НА КИКБОКС И САВАТЕ ПРЕЗ ЮНИ И ЮЛИ


Александра Димитрова съчетава успешно таекуон-до, кикбокс и савате

Състезателката на ABC FIGHT CLUB Александра Димитрова записа успешни участия на големи международни събития през юни и юли. Наред със състезателната дейност на най-високо ниво, тя води и тренировки по таекуон-до и кикбокс на деца и юноши.


От 20 до 22 юли 2023 г. на квалификациите на Световното първенство по савате комба във Вараждин, Хърватия, Александра Димитрова се класира за финала в категорията до 52 кг. Тя постигна една победа над Анастасия Коновалчук (Украйна) и записа загуба от Меган Амури (Франция). Предстои да се обяви кога и къде ще се проведат световните финали, които са под формата на престижна гала вечер във Франция. Там нейна съперничка ще бъде състезателката от Франция, която е и актуалната световна шампионка.

 

Месец по-рано на Третите Европейски игри в Полша през юни Александра Димитрова спечели бронзов медал на кикбокс, фул контакт, до 52 кг. Това беше първо участие на спорта кикбокс на подобен форум, под егидата на Международния олимпийски комитет. В нейната категория тя победи Ясмина Над (Сърбия) и отстъпи на полуфинала пред Никол Перона (Италия), с което заслужи бронзовия медал.

За представянето си на Европейските игри в Полша на церемония в Министерството на младежта и спорта Димитрова бе сред наградените медалисти в спортовете бокс, бадминтон, стрелба, карате, кикбокс. Те получиха почетен плакет от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.


Публикувана на: 2023-07-31 12:13:46 ч.