Другите за нас

ТРЕНИРОВКИ ПО ХАПКИДО ОТ СЕПТЕМВРИ


От септември тренировките по ТАЕКУОН-ДО се разширяват и с тренировки по ХАПКИДО. Добре дошли са и нови участници!

От септември: Тренировки по ХАПКИДО. Добре дошли са и нови участници.

Тренировките по ХАПКИДО са отворени за всеки, който иска да разшири познанията си в корейските бойни изкуства. Те са особено полезни за трениращите ТАЕКУОН-ДО. Над 7 години в ABC FIGHT CLUB те са част от обучението по таекуон-до, в частта, ориентирана към техники за самозащита, начин на живот, развиване на физически и психически умения за справяне в различни ситуации и др.


В много школи за бойни изкуства по света заниманията по хапкидо и таекуон-до се провеждат паралелно.

Техниките от хапкидо са съществена част от раздела хосинсул - самоотбрана в таекуон-до, който е може би най-интересният, но и най-труден за усвояване.

Тренират се удари и защита от удари с крака и ръце, ключове, захвати, падания, хвърляния, както и различни комбинации, съобразени с различните нива и физически възможности. Методиката на тренировка в клуба е с доказана над 30-годишна история, със стотици практикуващи бойни изкуства и бойни спортове. Освен физическа, имат и теоретична част.


Тренировките по ХАПКИДО са полезни за всеки, независимо от възрастта.


ABC FIGHT CLUB дава възможност за участия в семинари с корейски и други чуждестранни майстори. До момента членове на клуба са участвали в семинари по хапкидо в Солун (Гърция), Бачка Топола (Сърбия), Антверпен (Нидерландия). Клубът е домакинствал семинари по ХАПКИДО с чуждестранни участници.


Тренировките води майстор Красимир Гергинов (таекуон-до, хапкидо, кикбокс, бокс), международен инструктор и международен съдия по таекуон-до,. Има над 40 години опит в тренировъчните и състезателните зали по бойни изкуства и бойни спортове.


Тренировки по ХАПКИДО:

Сряда от 19.30 - 20.45 ч

Неделя от 12.15 - 13.45ч.

Зала 5Б на Националния стадион "Васил Левски".


Публикувана на: 2023-08-16 10:56:47 ч.