Другите за нас

Амалия Колева Европейска шампионка по таекуон-до ITF 2014


         Абсолютната шампионка по таекуон-до ITF Амалия Колева от  ABC Fight Club, защити европейската си титла в дисциплината спаринг индивидуално до 57 кг. Европейското първенството по таекуон-до ITF се провежда от 9 до 14 април в Двореца на спорта на Минск, Беларус, и е 29-то за мъже и жени, 20-то за юноши и девойки, 6-то за ветерани и 4-то за деца.

  

         По пътя към златото състезателката ABC Fight Club Амалия Колева победи последователно представителката на Русия в първата среща, а по време на втория и третия спаринг категорично се наложи над таекуондистките от Гърция и Шотландия. Амалия Колева е и световен шампион по спаринг индивидуално до 57 кг. от Русия 2009г. и световен вице-шампион от Гърция 2003, Корея 2011 и България 2013г.

Инфо за успехите на Амалия Колева :http://www.abctaekwon-do.com/atlethes/view/3

Добре се представиха и останалите състезатели на ABC Fight Club на европейското в Минск:

Антони Давидов след две победи над Русия и Шотландия на полу-финала отстъпи пред испанския състезател и остана с бронзов медал на спаринг +85кг.

При юношите и девойките Бисер Стоянов и Виктория Йорданова спечелиха бронзови медали на спаринг, а при децата Яна Тасева също се окичи с бронз в кат. до 45кг.


Публикувана на: 2014-04-13 16:50:05 ч.