Другите за нас

„ABC FIGHT CLUB” завършва годината с коледен изпит за ученически степени по таекуон-до ITF


        С коледен изпит за ученически степени от 9 до 4 гуп по таекуон-до ITF завършва 2014-а година за столичния ABC Fight Club, съобщиха от клуба. Изпитът се проведе на 17 декември в залата на Националния стадион „Васил Левски" и в него се включиха общо 46 души във всички възрасти. Изпитната комисия беше в състав - грандмайстор Ким Унг Чол (IX дан), основател на таекуон-до в България, и Красимир Гергинов (VII дан), дългогодишен инструктор и международен съдия. Участниците в изпита показаха умения по програмата, която включва обща физическа подготовка, упражнения за гъвкавост, форми (тул), удари с крака и ръце от основната техника в таекуон-до, теория. Най-малките, защитили степени, бяха на 7 години. Успешното представяне на изпита е насърчение за добре свършената работа от инструктори и трениращи, и стимул за още по-усърдни тренировки следващата година.

         Изненадата на вечерта пред родители и гости беше специалната демонстрация, подготвена от двете групи трениращи на световните и европейски шампионки Амалия Колева (IV дан) и  Недялка Бачева (III дан).  Участниците в демонстрацията показаха основните аспекти на таекуон-до - форми (тул), спаринг, самоотбрана. Най-много аплодисменти предизвикаха атрактивните сценки за самозащита - най-новата състезателна дисциплина в таекуон-до, която привлича все повече зрители.

                   ABC Fight Club приключва 2014-а общо с три европейски титли - Амалия Колева спаринг и силов тест в таекуон-до и Дюк Нуамеруе в кикбокс, пет сребърни и седем бронзови отличия от европейските по таекуон-до и кик бокс и два бронзови медала от световното първенство за юноши и девойки по таекуон-до, както и множество медалисти от национални и международни първенства във всички възрастови групи.

              На 19 декември ABC Fight Club организира традиционното коледното парти на клуба, на което са поканени трениращите, родители и приятели, а в почивните дни тренировките продължават по празничен график.


Публикувана на: 2014-12-22 18:29:48 ч.