Другите за нас

6-годишни броят до 10 на корейски, преди да се научат на български


       С вътрешни изпити за технически степени продължава летният сезон за трениращите таекуон-до ITF в столичния „АВС Fight Club". На 6 юни в залата на Националния стадион „Васил Левски" се проведе вътрешният изпит за децата на възраст 6 - 10 г. и 10 - 14 г., трениращи таекуон-до в групите на „АВС Fight Club" на стадиона, в Казичене и в кв. „Манастирски ливади". Инструктори са им световните и европейски шампионки Амалия Колева (IV дан) и Недялка Бачева (III дан), както и Адриян Хаджийски  (II дан) и Петя Станева (I дан).
   „Всички участници се представиха на ниво и успешно покриха необходимите технически и теоретични изисквания. Изпитът е част от програмата за повишаване на техническото ниво на трениращите таекуон-до", коментира Красимир Гергинов (VII дан), основател на „АВС Fight Club".

    Изпитът е възможност и за родителите да се запознаят отблизо с начина на тренировка и методиката на работа с най-малките, дисциплината в залата, изискванията за покриване на степени. В него са включени основните аспекти в таекуон-до, сред които - основна техника, форми, спаринг, теория и история на таекуон-до, физическа подготовка и др. При демонстрацията им веднага проличава кои са посещавали редовно тренировките. Ентусиазмът на най-малките води до там, че дори 6 и 7-годишните се научават да броят до 10 на корейски, още преди да станат първи клас, и да могат да броят на български - коментираха родители.
         На 7 юни се проведе вътрешен изпит за технически степени по таекуон-до ITF за децата, които тренират в „Люлин", Спортен център „Нео", при Адриян Хаджийски. На 13 юни предстои вътрешен изпит за технически степени по таекуон-до ITF за трениращите над 14 години, а седмица по-късно е и поредното вътрешно състезание от веригата "АВС Fight 6". Във всички прояви през натоварения юни месец се очаква да се включат повече от 100 членове на клуба, трениращи таекуон-до и кик бокс.
                Клубът вече се готви и за 15-ия летен лагер по таекуон-до и кик бокс, който ще се проведе в Банско, в началото на август.


Публикувана на: 2015-06-15 12:13:52 ч.