Другите за нас

СИЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ABC FIGHT CLUB НА НАЙ-СТАРИЯ ТУРНИР ПО ТАЕКУОН-ДО НА БАЛКАНИТЕ


Силно се представиха участниците от столичния „ABC Fight Club“ на XIX турнир за купа „Сърбия“ по таекуон-до ITF. Състезанието се състоя в залата в Кула, Община Бачка Топола, в събота, и събра близо 200 таекуондисти от 29 клуба от 9 държави: Сърбия, България, Румъния, Унгария, Швейцария, Босна и Херцеговина – Република Сръбска, Република Македония, Словения, Хърватия. Надпревари се проведоха в дисциплините спаринг и форма (тул) във всички възрастови групи: деца, юноши и девойки, мъже и жени, ветерани. Организатор е Федерацията по таекуон-до на Сърбия с председател Ненад Врекич и клуб „Хайдук“ от Кула.
Отборът на „ABC Fight Club“ от 13 състезатели спечели 11 златни, 5 сребърни и 3 бронзови медала. В състезанието в Кула участие взеха Виктория Йорданова, Елена Любомирова, Мая Маринова, Екатерина Иванова, Калоян Димитров, Николай Василев, Валентина Тодорова, Мартин Дачев, Таня Джалалиева, Дона Кръстева, Людмил Диков, Павел Беляев, Кристиан Димитров. Техни треньори са Красимир Гергинов (VII дан), Амалия Колева (IV дан) и Недялка Бачева (III дан). С доброто им представяне в Сърбия, „ABC Fight Club“ запази престижа си на един от най-силните клубове по таекуон-до в региона. Турнирът по таекуон-до в Сърбия е най-старият на Балканите и един от най-авторитетните в Европа.

Състезанието има свои традиционни участници – клубове, които не са пропуснали нито едно от изданията му през годините. Оттук са започнали успешното си представяне на международното поле някои от най-известните състезатели по таекуон-до при мъжете и жените, включително и български.
Регламентът позволява надпревара в две категории на спаринг и участие в повече срещи, което е от голямо значение за трупането на опит у младите състезатели. XIX турнир за купа „Сърбия“ запази своята динамична и емоционална атмосфера, с много изненади и обрати на състезателното поле и оспорвани срещи.


Публикувана на: 2015-11-15 18:42:24 ч.