Другите за нас

Дарик радио: Дюк Нуамеруе стана световен шампион по кикбокс в Анталия (2013 г.)


Състезателите на ABC Fight Club Амалия Колева и Дюк Нуамеруе се завърнаха със злато и бронз от Световното първенство по кикбокс, което се проведе в Анталия от 30 ноември до 8 декември 2013 г. 

9 декември 2013 09:58

www.dariknews.bg

Двамата състезатели от столичния ABC Fight Club Амалия Колева и Дюк Нуамеруе се завърнаха със злато и бронз от Световното първенство по кикбокс. Престижното състезание се проведе от 30 ноември до 8 декември в турския курорт Анталия съответно в стиловете: семи контакт, лайт контакт, кик лайт, фул контакт и музикални форми.

Дюк Нуамеруе завоюва световната титла в стил лайт контакт в категорията до 84 кг., като на финала категорично се наложи над руския състезател Сергей Жуков. По пътя към златото Дюк Нуамеруе отстрани последователно Олаф Петерсон от Швеция и Алан Стърджис от ЮАР, а на полуфинал победи Стефан Бюкер от Германия. Дюк Нуамеруе е европейски шампион и бронзов медалист от световни първенства по таекуон-до ITF, многократен държавен шампион по кикбокс и таекуон-до ITF.

Другият представител на ABC Fight Club - Амалия Колева, световна и европейска шампионка по таекуон-до ITF и многократна държавна шампионка по кикбокс и таекуон-до, участва в два стила. В кик лайт, категория до 55 кг., Амалия Колева безапелационно острани Виктория Усаченко от Русия и Гизем Ислам от Турция, но на полуфинала загуби от световната шампионка Никол Перона от Италия и се класира трета. В стил лайт контакт, категория до 55кг., Амалия Колева победи последователно Натали Спиесенс от ЮАР и Надира Исаева от Таджикистан, а на полуфинал в оспорван мач срещу представителката на домакините Айсе Атес отново загуби и остана с бронзов медал и в тази дисциплина.


Източник:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1186157


Публикувана на: 2016-03-29 10:44:26 ч.