Другите за нас

В. "Монитор": Вътрешната красота, не силиконът кара лицето да сияе (2014 г.)


Интервю във в. "Монитор" с Недялка Бачева, световна и европейска шампионка по таекуон-до, треньор и инструктор по таекуон-до в ABC Fight Club.

Събота, 10 Май 2014

В. "Монитор"


Недялка има III дан по таекуон-до ITF. Тя е световен и седемкратен европейски шампион. Треньор е в столичния боен клуб ABC Fight Club и преподава в НСА „Васил Левски”.


- Недялка, защо избра точно таекуон-до?

- От малка се възхищавах на екшън героите, бойните сцени и битката между доброто и злото. Бойните изкуства както и всяко занимание, което правиш с любов и отдаденост, се превръщат в начин на живот. За мен бойното изкуство е начин да се обърнеш към себе си, да откриеш кой си, за какво си тук и как да изпълняваш мисията си.

- Къде се виждаш след 10-15 г.?

- След време се виждам пак в залата, където съм от седемнадесет години и продължавам да се занимавам с треньорска дейност. Пожелавам си трениращите в АBC Fight Club да стават все по- уверени във възможностите си. Инструкторите да продължават да преподават корейското бойно изкуство и да будят желание у деца и възрастни да укрепват физиката и волята си.

- Как според теб една жена трябва да гради самочувствие?

- Когато човек носи доброто у себе си, мисли положително, протяга ръка на близки, познати и непознати за помощ, той грее, свети и е истински красив. Вътрешната красота, красотата на душата прави лицето да сияе.

- Имаш ли рецепта за поддържане на фигурата?

- Да, имам тайна рецепта. Ефективността й зависи от силата на мисълта. Тайнството да изглеждаш добре е да се чувстваш добре. Когато вътре в нас е чисто, подредено и светло, тялото ни ще приеме формата, която на нас ни харесва - който иска ще бъде бъде слаб, който иска ще бъде леко закръглен.

- Какъв е хранителният ти режим?

- Това, което човек похапва, в това се превръща. Тялото е устроено само да се лекува, възстановява и генерира. На определен период от време клетките ни се подменят изцяло. И ако даден проблем и болест с времето и не се подобряват, сериозно сме объркали посоката, в която вървим. Храната е лекарство. Най-важни за добро здраве са необработените плодове, зеленчуци, зърнени храни. Избягвам полуфабрикати, вафли, кроасанчета и т.н. Най-опасно е месото. Необходимата порция храна е индивидуална за всеки и зависи от големината на шепите му. И четири часа преди сън - никакво ядене. Когато заспиваме, ние генерираме и се обновяваме, само тогава се задействат ензимите на подмладяването, но ако сме заспали на празен стомах.

- Пробвала ли си специални козметични процедури и ако да, какво ти харесва?

- Пробвала съм и от всичко съм останала разочарована. Попадаш в един кръг, от който трудно можеш после да излезеш. Не знам дали мога да определя добрия масаж като козметична процедура. Единствено на това бих се подложила сега.

- Какво ти е отношението към пластичните корекции и би ли се решила след време?

- Създадени сме идеални, просто трябва да го осъзнаем. Скалпелът и силиконът няма да закрият празнотата в сърцата ни. Ако бях модел или средата ми беше друга, може би бих се подложила на разкрасяване. В спорта красотата е в смелостта, упоритостта, волята и победата на духа. Не са нужни червило, грим, силикон, прическа или крем за сто лева... Спортистът е модел за поведение, личност за подражание, носител на особена и специална сила. Затова бих препоръчала успоредно с ученето на децата да бъде направена и физическа програма. Да бъде разделено по равно времето за учене и за спорт. Така подрастващите ще бъдат възпитани да четат и да се трудят.


Източник:

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=20283Публикувана на: 2016-03-31 14:31:44 ч.