Другите за нас

Агенция "Фокус": Амалия Колева спечели държавната титла по таекуон-до ITF (2014 г.)


Държавно първенство по таекуон-до ITF 2014 г. Първи места за: Амалия Колева на спаринг до 57 кг и силов тест; Антони Давидов на спаринг над 85 кг; Димитър Христов на форма до II дан - статия в Агенция "Фокус".

"Фокус Спорт"

3 Март 2014 | 12:50 | Агенция "Фокус"
 
Отборната титла при мъжете в категория спаринг спечелиха състезателите от столичния ABC Fight Club на провелото се през уикенда Държавно първенство по таекуон-до ITF, съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресслужбата на клуба.
Това беше последна проверка за таекуондистите на ABC Fight Club преди Европейско първенство по таекуон-до ITF в Минск, Беларус, което ще се проведе на 7 до 13 април.
Отлична форма и техника за пореден път показа световната и европейска шампионка по таекуон-до ITF Амалия Колева. На Държавното първенство Амалия се класира първа съответно в дисциплините - спаринг до 57 кг и силов тест. Първо място в спаринга +85 кг при мъжете с класа е за световния вицешампион Антони Давидов. Димитър Христов е първи на форма до II дан.
Под въпрос е заминаването за Минск на Дюк Нуамеруе. Европейският шампион и носител на бронзов медал от световното първенство по таекуон-до ITF беше дисквалифициран на финала в кат. до 85кг. след спорно съдийско решение. Въпреки водещият резултат и категоричното превъзходство на състезателя от ABC Fight Club, служебна победа беше отсъдена в полза на противника заради удар след стоп на рефера. Тъй като Дюк Нуамеруе е титуляр в тази категория според правилника за националните състезатели следва втора среща между двамата, на която ще се вземе окончателно решение кой ще представлява България на Европейското първенство. Отлично се представиха и младите надежди на ABC Fight Club.
Бисер Стоянов, който е европейски вицешампион 2013 г. кат. +75 кг. в юноши старша възраст,  завоюва първото място след две категорични победи. Виктория Йорданова бронзова медалиска от последните две европейски първенства спечели златото при девойките в кат.+70кг.

Източник:
http://www.focus-sport.net/news25642/svetovnata-i-evropeyska-shampionka-amaliya-koleva-specheli-darzhavnata-titla-po-taekuon-do-itf.html

Публикувана на: 2016-03-31 16:39:13 ч.