Другите за нас

ХХ ТАЕКУОН-ДО ЛАГЕР БАНСКО 2018


Интензивна програма на ХХ пролетен таекуон-до лагер Банско 2018-а, който се проведе от 1 до 6 април

С участието на над 50 трениращи в ABC FIGHT CLUB от всички възрасти от 1 до 6 април успешно се проведе ХХ пролетен таекуон-до лагер Банско 2018 г. Тази година програмата беше особено интензивна, с по две организирани тренировки всеки ден за всички групи и редица съпътстващи спортни и други активности.

По-голямата част от тренировките се провеждаха на открито, което има редица предимства след целогодишната работа в зала. Акцент в тренировките по таекуон-до бяха развиването на качества като издържливост, бързина, координация и др. Най-малките усвоиха основни команди в тренировъчния процес в таекуон-до; за по-големите таекуондисти  имаше форми (тул) и спаринг, а за всички - много състезателни игри с награди и изненади. 

За по-напредналите и големите по време на целия лагер се провеждаха целенасочени тренировки по кумдо (корейско бойно изкуство за боравене с меч) и Система (руска бойна практика, основана на подготовката на руските части със специално назначение с акцент самоотбрана и активен и здравословен начин на живот). И тази година се спази тенденцията все повече родители и приятели на таекуондистите да се присъединяват към сутрешния крос и организираните тренировки. 

По време на лагера имаше и много импровизирани допълнителни занимания, сред които: плуване, обучение в най-популярните български народни танци, уроци по сплитане на "бойни" плитки за девойките, тул и мечове за група БСП (Бесни Страшни Пенсии), логически игри, много беседи за бойните изкуства и възможностите, които дават за физическа активност, здравословен и пълноценен начин на живот.

Тренировките по време на пролетните и летните лагери се провеждат по уникалната методика на ABC FIGHT CLUB, която съчетава най-доброто от различни бойни изкуства. За интензивната програма и приятните преживявания на тазгодишния пролетен лагер благодарим на сахьоним Красимир Гергинов и сабоним Недялка Бачева, както и на всички участници, които допринесоха със своите възможности за допълнителните прояви, награди и изненади.


Публикувана на: 2018-04-11 09:17:06 ч.