Другите за нас

БОГАТА ПРОГРАМА НА ТРАДИЦИОННИЯ МОРСКИ ТАЕКУОН-ДО ЛАГЕР


Близо 80 участници на XXI летен таекуон-до лагер в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия"

Близо 80 участници се включиха в тренировките по таекуон-до на открито за всички възрасти и нива по време на XXI летен лагер „Live to fight, fight to live“, който се проведе в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" от 26 август до 1 септември. Лагерът е традиционен за ABC FIGHT CLUB и през годините е доказал своята ефективност за трениращите таекуон-до в различните групи на клуба. Специализираните занимания допринасят за подобряване на уменията в основната техника с крака и ръце, спаринг и форми. За по-големите имаше тренировки по хосинсул (самоотбрана) и хапкидо. Задължителният дневен режим по време на лагера учи трениращите на дисциплина и отговорност, които са един от основните моменти в корейското бойно изкуство таекуон-до. Учтивост, почтеност, постоянство, самоконтрол, непоколебим дух – това са основните принципи, които таекуон-до се стреми да възпитава. За участниците в лагера имаше и много игри и забавления, сутрешен крос, работа за сила, бързина, гъвкавост и координация, както и традиционната тренировка в морето.

Лагерът беше полезен и за младите състезатели на клуба по таекуон-до и кик бокс, които се подготвят за предстоящи турнири. В заниманията се включиха гости от Англия и Испания, както и трениращи таекуон-до от Варна, Перник и други населени места. Тренировките на лагера се провеждаха по уникалната методика на ABC FIGHT CLUB, в основата на която е таекуон-до. Тя е създадена на базата на дългогодишния опит в тренировъчната зала и състезателната практика в различни бойни изкуства и бойни спортове и продължава да се развива и днес. Ефективността й е доказана чрез световните и европейски титли на състезателите клуба на турнири в цял свят по таекуон-до, кикбокс, бокс, савате.

Тренировките се провеждаха от екип от висококвалифицирани инструктори, под ръководството на майстор Красимир Гергинов (VII дан таекуон-до), в който влизат още световната и европейска шампионка Недялка Бачева (IV дан), Калин Мирчев (IV дан), всички с дългогодишен опит в тренировъчните и състезателните зали. Много от таекуондистите имаха възможност и за първи път да участват в занимания на известния наш треньор по бокс и кик бокс Палми Ранчев.

Специален гост на летния таекуон-до лагер беше Сергей Полунин, създател на Система „Полунин“ за работа с тялото и съзнанието, който проведе редица теоретични и практически занимания.


Публикувана на: 2018-09-07 12:44:47 ч.