Другите за нас

ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ОТ ЕП КРИТ


Екатерина Иванова спечели два бронзови медала на Европейското първенство по таекуон-до ITF в Крит

Екатерина Иванова (ABC FIGHT CLUB) спечели два бронзови медала на Европейското първенство по таекуон-до ITF в Крит, Гърция.

Тя се състезава в дисциплината спаринг, девойки старша възраст до 52 кг. 13 девойки спориха за медалите в нейната категория като това са по три състезателки от Русия, Украйна и Гърция, още една българка, както и чехкиня, словенка, естонка. В борбата за медалите на 28 октомври Екатерина Иванова изигра общо пет срещи като завърши с положителен баланс от три победи. Ден по-късно тя бе част от отбора на девойките старша възраст на спаринг. С една победа и една загуба в отборното те се класираха на трето място.

***

От 2016 г. насам Екатерина е световна и неколкократна европейска шампионка по таекуон-до на деца и девойки младша възраст. В таекуон-до тя е европейска шампионка от ЕП Солун 2016, бронзова  медалистка от ЕП Ливърпул 2017, европейска шампионка от ЕП Римини 2018, световна шампионка от СП Минск 2018, европейска шампионка от ЕП Талин 2019, световна шампионка от СП Пловдив 2019. Тя е и държавен шампион и победител в национални и международни турнири и европейска и световна шампионка на кик бокс.


Публикувана на: 2021-11-23 07:30:32 ч.