Другите за нас

СПОМЕН ЗА СЪЗДАТЕЛЯ НА ТАЕКУОН-ДО: 20 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ГЕНЕРАЛА


Навършват се 20 години от смъртта на създателя на бойното изкуство таекуон-до – корейския генерал Чой Хонг Хи (9 ноември 1918 – 15 юни 2002)

Днес се навършват 20 години от преминаването в Отвъдното на създателя на бойното изкуство таекуон-до – корейския генерал Чой Хонг Хи (9 ноември 1918 – 15 юни 2002). През април 1955 г. той заедно със свои съмишленици, официално представя ТАЕКУОН-ДО на света. Следват десетилетия на неговото развитие и разпространение.


Днес Таекуон-до е познато като система за самозащита с крака и ръце, като бойно изкуство, характерно с перфектна техника на удари и защита, като боен спорт за честна и спортсменска надпревара, като начин на живот.


Генерал Чой Хонг Хи съставя и 15-томната „Енциклопедия на Таекуон-до“, в която освен научните описания на техниките и смисъла на заниманията с таекуон-до, има и много източна философия и човешки ценности, непреходни и днес.


В Енциклопедията се казва също:

„…Хората се раждат и идват на света с прости потребности и желания. Те не трябва да стават скъперници, а следва да бъдат скромни и милосърдни, да бъдат верни на своите принципи, да не се подчиняват на егоистичните си желания, да гарантират свободата и независимостта на таекуон-до и да го предадат на следващите поколения в най-чист вид…“


Публикувана на: 2022-06-15 12:47:40 ч.