Другите за нас

КОЛЕДЕН ТУРНИР ПО ТАЕКУОН-ДО И TKD-PRO


Коледен турнир по таекуон-до и TKD-PRO (кик лайт) се проведе на 11 декември в спортната зала в кв. "Челопечене"

Над 100 деца, юноши и девойки и мъже и жени се състезаваха на коледния турнир по бойни изкуства за купата на кмета на столичния район „Кремиковци“ НА 11 декември 2022 г. Надпреварите бяха в дисциплините таекуон-до (форми и спаринг) и TKD-PRO (кик лайт). Заедно с тях в в спортната зала в кв. „Челопечене“ се събраха световни и европейски шампиони на таекуон-до и кик бокс. Турнирът беше открит от Лилия Донкова, кмет на район “Кремиковци”, която пожела успех и много здраве на всички състезатели и весело посрещане на коледните и новогодишни празници. Специален гост беше легендата на бойните спортове Стоян Саладинов – известно име в самбо, карате, джудо, свободна борба, ръкопашен бой.


В залата в „Челопечене“ беше и европейската шампионка по кик бокс Александра Димитрова. Само преди месец тя стана първата българка въобще в историята на кик бокс в България - носителка на европейска титла на фул контакт. В залата бяха и многократните световни и европейски шампионки по таекуон-до Амалия Колева и Недялка Бачева (със забележителна спортна кариера), Петя Станева, европейска шампионка по савате от 2015 г. и двукратна европейска вицешампионка по таекуон-до; световни и европейски шампиони и медалисти на таекуон-до от различни възрасти (от юноши и девойки до ветерани).


„С коледния турнир по бойни изкуства даваме възможност на трениращите, в приятелска атмосфера, да изиграят срещи, да покажат техника, както и какво са усвоили като умения на тренировките. Даваме възможност и на начинаещите и по-неопитните: трениращите да усетят състезателна атмосфера, да се почувстват като състезатели на татамито, както и на треньорите в различните зали и на съдийския състав - да трупат опит. Изпращаме заедно спортно-състезателната година, тъй като това е последното състезание за 2022-а“, коментира майстор Красимир Гергинов чийто клуб ABC FIGHT CLUB е организатор на турнира.


Купата на кмета на „Кремиковци“ спечелиха Михаил Иванов („Дрийм тим“), Давид Златанов („Файтърс“ - Перник) и Емил Бецински („Триадица“).


Публикувана на: 2022-12-15 09:49:52 ч.