Другите за нас

ХАПКИДО С ГМ КИМ БЕОМ


Семинар с гранд Мастер Ким Беом (VIII дан хапкидо, VII дан кумдо, VI дан таекуон-до) се проведе в Солун

Традиционен хапкидо семинар с Гранд Мастер Ким Беом се проведе в Солун на 18 март 2023 г., отново с българско участие. Семинарът в Солун е първи от няколко години, след прекъсване покрай ковид пандемията и други фактори.

За тренировките от Великобритания пристигна ГМ Ким Беом, представител на школата Duk Moo, на World Korea Hapkido Federation и президент на Хапкидо федерацията на Обединеното кралство. Участваха и последователи на корейските бойни изкуствахапкидо и таекуон-до от Атина и гости от Грузия.
За българския отбор от ABC FIGHT CLUB на Мастер Красимир Гергинов беше удоволствие да тренира в залата на СК Касандрос на Мастер Димитрис Ифантидис и г-жа Василики Маркоци. Същия ден тя получи петия си дан в хапкидо лично от ГМ Ким Беом. Гост на семинара беше Михалис Зографос, световен шампион за ветерани на спаринг от София 2006 (Първото световно първенство по таекуон-до за ветерани).

Понастоящем Мастер Михалис Зографос е президент на гръцката ITF, която в същия ден провеждаше свое мероприятие в Солун с корейски майстор от Чехия.

Специално за тренировките по хапкидо дойде с дъщеря си и Николаос Тракидис, тренирал в АВС през студентските си години в София през '90-те, при корейския майстор Сахьоним Ким Унг Чол.

Тренировките по хапкидо на ГМ Ким Беом са достъпни за хора от всякаква възраст, независимо от физическата им подготовка. В тях се набляга на традиционното обучение в хапкидо, което включва техники за самоотбрана и здравословния аспект като упражнения за подобряване на физическото състояние, дихателни практики, акупунктура и др. Характерно за школата е да развива една основна техника в множество приложения.

Duk Moo школата залага много и на ударите с крака, характерни за таекуон-до, както и такива, които са по-рядко използвани в таекуон-до заради ограниченията на състезателния спаринг. Те също бяха практикувани по време на семинара.

Гранд Мастер Ким Беом (VIII дан хапкидо, VII дан кумдо, VI дан таекуон-до) е главен инструктор и основател на няколко клуба с насоченост хапкидо, кумдо и таекуон-до в Обединеното Кралство, Испания, Франция и Гърция. Обучава се на корейски бойни изкуства от своя баща - гранд майстор Ким Дук Ин, IX дан, който разпространява хапкидо стила на школата си в Гърция и до днес има там своите последователи. Представители са на фамилна корейска бойна школа и целият им живот е свързан с трениране и преподаване на бойни изкуства.

Публикувана на: 2023-04-24 12:04:25 ч.