Другите за нас

БЪЛГАРСКИ И ИСПАНСКИ БОКС С ПАЛМИ РАНЧЕВ


Трениращи бокс, таекуон-до и кикбокс участваха на 1 април 2023 г. в семинар с известния наш специалист Палми Ранчев

Неуморният наш треньор Палми Ранчев не спира да се развива и успешно да съчетава бокса и литературата. От 6 години живее в Барселона, Испания, и през април се завърна в България за представянето на двете му най-нови книги – „Хаосът в играта на джаги“ и „Под шапката на скитника – подреждане на уличните безпокойства“.

Между ангажиментите и срещите в столицата и страната, на 1 април, събота, той проведе и станалия традиционен за ABC FIGHT CLUB семинар и тренировка по бокс.

Тренировката бе възможност за всички, които искат да почерпят от неговия опит. Палми Ранчев успешно съчетава практиката си от българския и испанския бокс. В последните години той води тренировки по бокс в клуб „Ню Лимит“ в Барселона.

„Започнал съм като треньор в "Славия", доста време работих в други клубове (с най-голямо удоволствие в клуб "АВС"), така че и сега не правя нещо кой знае колко различно. Уча една група млади спортисти на бокс и бойни изкуства. И заедно с тях все още се чувствам млад. И удовлетворен. Защото има една голяма разлика в манталитета. Тук някои хора направят една-две победи в спорта и решават, че знаят и могат всичко. А там е точно обратното. Младите искат да научат и да извлекат всичко от опита и знанията на треньора. Имат съвсем друга нагласа и затова успяват“, споделя той в интервю.

Палми Ранчев е дългогодишен треньор в „Олимпийски надежди“ и в националния отбор; всепризнат специалист в прилагането на изпреварваща система. Тренировките му включват техники и тактически решения, които все още не са станали популярни, а се използват само от школи със световни успехи.


Публикувана на: 2023-05-10 10:47:38 ч.