Другите за нас

ИЗПИТ "ЗВЕЗДА" НА 10 МАРТ


Изпит "звезда" по таекуон-до ще се проведе на 10 март 2024 г. от 10.00 ч

Първият за 2024 г. изпит "звезда" по таекуон-до ще се проведе на 10 март 2024 г. за всички възрасти. „Звезда“ е предварителен тест преди изпитите за степени за тези, които тренират таекуон-до в групите на клуба. Могат да се явят тези, които са 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 и 1 гуп.

Основната техника за съответната степен е съществена част от изпита, тъй като всяко усъвършенстване стъпва на доброто заучаване на основата.
Една, понякога пренебрегвана част от тренировката на основнатехника (на корейски - гибон донг джак), е здравният аспект. Ако техниките в таекуон-до се изпълняват коректно, е доказано, че водят до подобрение на здравето. Правилно изпълнените стойки укрепват мускулите на краката и това е само един от плюсовете на стойките в таекуон-до.

Наред с това усвояването им има и практически ползи. Движението от таза, изпълнявано заради Теория на силата, заздравява мускулите на кръста и долната част на гърба.
Техниките с ръце укрепват както мускулите на ръцете, така и на гърба. Високите удари с крак водят до гъвкавост, подобряване на координацията, равновесието... и т.н.
И всичко това, комбинирано със специфичното дишане при тренировката на основни техники в таекуон-до, е изключително благоприятно за човешкото тяло.

За още информация и записване за участие в изпита на 10 март 2024 г. се обърнете към инструкторите на групите. Записване до 8 март 2024 г. петък.

Изисквания по години за явяване на предварителен изпит „звезди“ преди явяване за степен (гуп):

До 11 години
Три „звезди“
До 14 години
Две „звезди“
Над 14 години
Една „звезда“

Публикувана на: 2024-02-15 08:37:23 ч.