Другите за нас

ДЕВЕТ ДЪРЖАВИ НА ТАЕКУОН-ДО GTF В АХЕЛОЙ


Участници от 9 държави от 3 континента събра първият Международен лагер по таекуон-до GTF

Участници от девет държави от три континента събра първият по рода си Международен лагер по таекуон-до GTF (International Taekwon-do GTF Summer Camp), който завърши с OPEN Европейско първенство по таекуон-до GTF (Open European Taekwon-do GTF Championship 2024). Таекуондисти от САЩ, Норвегия, Ирландия, Сърбия, Гърция, Румъния, Казахстан, Армения и България си дадоха среща в най-големия многофункционален спортен комплекс на Югоизточна България в град Ахелой.

 

За първи път в България в продължение на седмица таекуон-до тренировки проведе Гранд Мастер IX дан Кристофър Гантнер от САЩ, един от основателите на GTF през 1990 г. и понастоящем Генерален Секретар на международната федерация. Той остана с много добри впечатления от интереса на участниците. В практиките се включиха още Гранд Мастер Иван Цачев, IX дан и Мастер Кон Конъли (Ирландия), VIII дан. Двамата избраха събитието в България, за да им бъдат връчени новите по-високи степени.

 

За да почерпят опит и контакти, в страната ни пристигнаха още Гранд Мастер Янис Закос (Гърция), IX дан, Мастер Ненад Врекич (Сърбия), VIII дан, Мастер Карен Агханян, който също получи в България VIII дан, Мастер Кален Султангазин (Казахстан), V дан и др. Домакин на събитието беше Мастер Красимир Гергинов, VIII дан.

 

Двуразовите тренировки обхванаха всички теоретични и практически аспекти на таекуон-до. Най-голямото за Европа събитие в таекуон-до GTF приключи с OPEN Европейско първенство по таекуон-до GTF. То се проведе от 29 до 31 август и в него на форми и спаринг се състезаваха от 6 до 60+годишни таекуондсти.  

 

Гостите останаха впечатлени от природните и исторически забележителности на региона край Несебър и Поморие и си обещаха да надградят знания по таекуон-до догодина по същото време.

 

Събитията се организират от Global Taekwon-do Federation (GTF) и Българска федерация по таекуон-до GTF.


Публикувана на: 2024-09-03 10:39:46 ч.