Другите за нас

София утре: Рекорден брой участници от ABC Fight Club на изпит за таекуондо ITF (2015 г.)


Добрата подготовка позволи на всички от ABC Fight Club да защитят успешно ученическата степен в таекуон-до, за която се явяват


17 януари 2015 г.

www.sofia.utre.bg

Рекорден брой участници от ABC Fight Club – 19 от общо 23-ма - се явиха в първия за 2015 г. изпит за повишаване в технически степени по таекуон-до ITF от 3-ти до 1-ви гуп (сини и червени колани), съобщиха от клуба. Изпитът се проведе в София пред сасуним Ким Унг Чол (IX дан), основател на таекуон-до в България. В продължение на часове, участниците показваха умения във всички аспекти на таекуон-до - теория, основна техника, самозащита, форми, спаринг, специална техника, силов тест, обща физическа подготовка.


Най-голямата атракция беше самозащитата, в която освен техники, освобождаване от захвати, подсечки и падания, мнозина вложиха и голяма доза артистичност. При демонстрацията на силов тест пък, участниците изпочупиха керемиди колкото за цял покрив. Добрата подготовка позволи на всички да защитят успешно степента, за която се явяват.

Най-малките кандидати за повишаване в степен бяха деца на възраст от 12 до 14 години, които вече имат по няколко години тренировки зад гърба си, а най-възрастните - при ветераните над 40 години. Всички са с инструктори световните и европейски шампионки по таекуон-до Амалия Колева (IV дан) и Недялка Бачева (III дан). Новите цветни колани бяха връчени тържествено на 19-те представители на ABC Fight Club в четвъртък, 15 януари, от сахьоним Красимир Гергинов (VII дан), основател на клуба.

На 25 януари 2015 г. ще се проведе и първото за тази година и четвърто поред вътрешно състезание на клуба, този път на форма (тъль).


Източник: http://www.sofia.utre.bg/2015/01/17/293316-rekorden_broy_uchastnitsi_ot_abc_fight_club_na_izpit_za_taekuondo_itfПубликувана на: 2016-07-08 15:05:09 ч.