Другите за нас

ЕКАТЕРИНА ИВАНОВА С ВТОРА ЕВРОПЕЙСКА ТИТЛА


На Европейското първенство в Талин, Естония, 13-годишната Екатерина Иванова за втори път стана европейска шампионка по таекуон-до при децата

13-годишната Екатерина Иванова за втори път стана европейска шампионка по таекуон-до при децата. Тя спечели първото място в дисциплината спаринг, категория до 45 кг на Европейското първенство по таекуон-до в Талин, Естония, което се състоя от 26 до 29 април 2018 г. По пътя към първото място Екатерина изигра четири срещи срещу състезателки от Естония, две от Украйна и Русия.

За Екатерина това е втора европейска титла при децата – тя спечели златото и на Европейското първенство в Солун през 2016 г., а на Европейското първенство в Ливърпул през 2017 г. – бронз.

Екатерина Иванова е състезателка на ABC FIGHT CLUB – София. Тя е многократна държавна шампионка таекуон-до и кик бокс в своите възрастови групи. Тренира бойни спортове от 6-годишна. Участвала е в много национални и международни турнири. Сред най-големите й успехи са световна титла на кикбокс при децата, европейска титла на кик бокс от Скопие 2017, първо място на Открито Световно първенство и Световна купа в Холандия през 2017 г. и др. Нейни треньори са майстор Красимир Гергинов (VII) и Недялка Бачева (IV). 


Публикувана на: 2018-04-30 13:09:35 ч.