Другите за нас

ЕКАТЕРИНА ИВАНОВА С КУПА ЗА НАЙ-ПЕРСПЕКТИВЕН МЛАД СЪСТЕЗАТЕЛ


Световната и европейска шампионка за девойки от Минск 2018 и Талин 2018 с купа за най-перспективен млад състезател по таекуон-до 

14-годишната Екатерина Иванова бе наградена с купата за най-перспективен млад състезател за 2018 г. на Българската федерация по таекуон-до ITF. Тя стана единственият носител на подобен приз, който и беше връчен в неделя, 9 декември, на Общото събрание на Българската федерация по таекуон-до ITF в Благоевград. Тази година Екатерина стана европейска и световна шампионка за девойки на спаринг в категорията до 45 кг на 33-то за мъже и жени, 24-то за юноши и девойки, 10-то за ветерани Европейско първенство в Талин през април и на 13-ото Световно първенство за юноши и девойки и 8-мо за ветерани в Минск през август. В Талин тя спечели първото място след четири убедителни победи над състезателки от Естония, Русия и две от Украйна, а в Минск – след пет победи над състезателки от Англия, Русия, КНДР и отново - две от Украйна.

Екатерина Иванова е родена в София, през 2004 г. Състезателка е на ABC FIGHT CLUB с треньори световната и европейска шампионка по таекуон-до Недялка Бачева (IV дан) и майстор Красимир Гергинов (VII дан). Има редица успехи на международното поле в спортовете таекуон-до и кик бокс. Сред тях са две европейски титли и една световна по таекуондо, европейска и световна титла по кикбокс, първо място на откритото Световно първенство и Световна купа в Холандия 2017, много медали от национални и международни турнири.


Публикувана на: 2018-12-10 12:44:53 ч.