Другите за нас

ЗАЩО ТАЕКУОН-ДО В ABC FIGHT CLUB


ABC FIGHT CLUB е един от най-старите клубове по бойни изкуства в страната.

КАК ИЗБИРАМЕ ТРЕНИРОВКИ?

Обичайно днес има много статии, книги, снимки, видео и аудио информация за различните бойни изкуства, достъпна на различни езици. Често пъти съвет на приятели ни води в залата. За нас тези препоръки са много ценни, защото са част от практиката ни, която е основно в тренировъчните зали.

След първите няколко тренировки е хубаво да се доверим на мнението и съвета на инструкторите ни. По принцип таекуон-до е достъпно за всички без значение от техния пол, възраст или социален статус. За да останем в залата обаче, е необходимо да приемем и нейните правила.

КОИ СМЕ НИЕ?

ABC FIGHT CLUB е един от най-старите клубове по бойни изкуства в страната.

Днес с гордост можем да кажем, че за изминалите 30 години голяма част от историята на корейското бойно изкуство таекуон-до в България е свързана с АВС. Доайен и основател на клуба е майстор Красимир Гергинов, VII дан в таекуон-до, международен инструктор и международен съдия, вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF в периода 2009 – 2013 г., с богат международен опит в тренировки и семинари на корейски бойни изкуства.

В ABC FIGHT CLUB таекуон-до преподават и тренират световни и европейски шампиони, както и инструктори с дългогодишен опит в работата с различни възрастови групи.

ЗАЩО ДА НИ ИЗБЕРЕТЕ?

Обучението по таекуон-до в ABC FIGHT CLUB се води по утвърдена методика за всички възрасти, в основата на която е техниката на корейски майстори и собствен дългогодишен тренировъчен и състезателен опит;

Поддържаме и изпълняваме актуален график за тренировките по таекуон-до. Те са седем дни в седмицата, 365 дни в годината, за всички възрасти и в различни зали в София;

Предоставяме съвременна информация за историята и развитието на таекуон-до и възможност за развитие в бойното изкуство във всички аспекти: личностен, състезателен, практически и др.;

ТАЕКУОН-ДО Е…

Корейско бойно изкуство за самоотбрана, създадено в средата на ХХ век, на основата на древни източни бойни изкуства. С годините терминът самоотбрана далеч надхвърля чисто физическото понятие. Често пъти днес казваме, че таекуон-до е начин на живот.

Основен теоретичен източник за таекуон-до е Енциклопедията на неговия създател генерал Чой Хонг Хи (1911 - 2003).

Както всяка човешка дейност, така и таекуон-до се развива през десетилетията и за неговото развитие допринасят хиляди хора по цял свят.

То е тясно свързано с духовната култура на изтока и е научно обоснован способ за използване на възможностите на собственото тяло.

Интензивните тренировки в залите по таекуон-до позволяват да се разшири диапазонът на индивидуалните възможности на човек. 

***

Тренировките по таекуон-до дават възможност на всички, независимо от възраст, социален статус и пол, да се обучават успешно, да участват пълноценно в социалния живот, да напредват и да развиват физически и духовни качества. (По „Енциклопедия Таекуон-до“).

ТАЕКУОН-ДО ВКЛЮЧВА

Като бойно изкуство, а също така и в тренировъчен и състезателен аспект, таекуон-до включва:

 форми (тул)

 спаринг (договорен, свободен и т.н.)

 техники за самоотбрана

 техники за чупене

 специални техники

 философия

 друго

Философията на таекуон-до се основава на етични, морални и духовни принципи от Изтока, на чиято основа хората може да живеят в хармония. Формите в таекуон-до (тул) са вдъхновени от идеалите и подвизите на личности в историята на Корея. Сред тях са видни военни, граждански и духовни водачи, които са се сражавали смело или са се жертвали в защита на Родината си от вражески нашествия, а други са допринесли за духовното развитие на своя народ.


Публикувана на: 2020-08-06 15:28:36 ч.