Другите за нас

ОЩЕ ЕДНА НАША СЪСТЕЗАТЕЛКА В УИКИПЕДИЯ


Световната шампионка по таекуон-до GTF Александра Димитрова води тренировки по таекуон-до всеки понеделник, сряда и петък на Националния стадион

В най-голямата многоезична електронна енциклопедия – Уикипедия вече има статия и за Александра Димитрова. Освен успешна състезателка в таекуон-до, тя е и първата българка в историята на кик бокс в България - носителка на европейска титла на фул контакт.


През ноември 2022 г. състезателката на столичния ABC FIGHT CLUB спечели историческата титла на Европейското първенство по кик бокс в Анталия, Турция. Тя победи последователно в четири срещи в най-многобройната и конкурентна женска категория на ринг. С класирането си тя си осигури участие и на Европейските игри през 2023 г. в Краков, където спортът кик бокс ще дебютира за първи пътна форум под егидата на олимпийските спортове.


Александра Димитрова е многократна шампионка и медалистка и в турнири по таекуон-до. Също през 2022 г. тя стана световна шампионка по таекуон-до GTF на Световното първенство в София на спаринг, в категорията до 52 кг, жени. Тя е световна шампионка и на девойки на таекуон-до през 2017 г. на OPEN Световното първенство в Барневелд, Холандия. Треньор е в клуба по таекуон-до и кик бокс.


Статията за Александра Димитрова в Уикипедия допълва тези за другите шампиони на клуба, някои от които вече и треньори и инструктори по таекуон-до и кик бокс. В тях може да проследите някои акценти от повече от 30-годишната спортна история на клуба по бойни изкуства и бойни спортове.

Статията може да видите тук - https://bit.ly/3Hov1cM


Публикувана на: 2023-01-23 13:07:11 ч.